Mag. Dr. Sarah Theiner

Schweikert, A., Theiner, S., Schöberl, A., Neumayer, S., Keppler, B., & Köllensperger, G. (2019). Quantitative LA-ICP-TOF-MS-bioimaging. Postersitzung präsentiert bei European Winter Conference on Plasma Spectrochemistry (EWCPS) 2019 , Pau, Frankreich.

Schöberl, A., Neumayer, S., Schweikert, A., Hermann, G., Theiner, S., & Köllensperger, G. (2019). Single-cell analysis enabled by ICP-TOF-MS. Postersitzung präsentiert bei European Winter Conference on Plasma Spectrochemistry (EWCPS) 2019 , Pau, Frankreich.

Schöberl, A., Theiner, S., Neumayer, S., & Köllensperger, G. (2018). High-throughput and low volume analysis of essential or toxic elements in biological and environmental relevant matrixes using ICP-TOF-MS. Postersitzung präsentiert bei 13. Symposium Massenspektrometrische Verfahren der Elementspurenanalyse zusammen mit dem 26. ICPMS-Anwendertreffen, Berlin, Deutschland.

LA-ICP-TOF-MS imaging as high-throughput tool for metal-based anticancer drug research

Sarah Theiner (Vortragende*r)
25 Feb 2020

Quantification for bioimaging using LA-ICP-TOFMS

Andreas Schweikert (Vortragende*r), Sarah Theiner (Autor*in), Anna Schöberl (Autor*in), Gunda Köllensperger (Autor*in)
23 Sep 2019

Aktivität: VorträgeVortragScience to Science

Strategies for the introduction of single cells into ICP-TOFMS to enable multi-element analysis

Anna Schöberl (Vortragende*r), Andreas Schweikert (Autor*in), Sarah Theiner (Autor*in), Sophie Neumayer (Autor*in), Gunda Köllensperger (Autor*in)
23 Sep 2019

Aktivität: VorträgeVortragScience to Science

High-throughput and low volume analysis of biologically essential trace elements in cerebrospinal fluid using ICP-TOF-MS

Anastassiya Tchaikovsky (Vortragende*r), Gunda Köllensperger (Autor*in), Sarah Theiner (Autor*in), Anna Schöberl (Autor*in), Lisa Fischer (Autor*in), Stephan Hann (Autor*in)
26 Jun 2019

Aktivität: VorträgeVortragScience to Science

Single cell analysis enabled by ICP-TOF-MS

Gunda Köllensperger (Keynote speaker), Sarah Theiner (Autor*in), Andreas Schweikert (Autor*in), A. Schoeberl (Autor*in), Sophie Neumayer (Autor*in)
25 Mär 2019

Aktivität: VorträgeVortragScience to Science

High resolution LA-ICP-TOF-MS imaging in preclinical metal-based anticancer drug research

Sarah Theiner (Vortragende*r), Andreas Schweikert (Autor*in), Anton Legin (Autor*in), Debora Wernitznig (Autor*in), Stijn J. M. Van Malderen (Autor*in), Thibaut Van Acker (Autor*in), Bernhard Keppler (Autor*in), Frank Vanhaecke (Autor*in), Gunda Köllensperger (Autor*in)
26 Jun 2018

Aktivität: VorträgeVortragScience to Science

Aiming at high throughput in atomic spectroscopy

Sarah Theiner (Autor*in), Sophie Neumayer (Autor*in), Anna Schöberl (Autor*in), Luis Galvez (Autor*in), M. Schaier (Autor*in), Gunda Köllensperger (Invited speaker)
10 Apr 2018

Aktivität: VorträgeVortragScience to Science

Multimodal imaging of multicellular tumor spheroids upon metallodrug treatment

Sarah Theiner (Vortragende*r), Gunda Köllensperger (Autor*in), Stijn J. M. Van Malderen (Autor*in), Thibaut Van Acker (Autor*in), M. Holzlechner (Autor*in), A. Svirkova (Autor*in), Martina Marchetti-Deschmann (Autor*in), Anton Legin (Autor*in), Bernhard Keppler (Autor*in), Frank Vanhaecke (Autor*in), Gunda Köllensperger (Autor*in)
8 Jan 2018

Aktivität: VorträgeVortragScience to Science

Multimodal imaging of multicellular tumor spheroids by MALDI-MS and high- resolution LA-ICP-MS

Sarah Theiner (Vortragende*r), S. Van Malderen (Autor*in), M. Holzlechner (Autor*in), A. Svirkova (Autor*in), T. Van Acker (Autor*in), Anton Legin (Autor*in), Michael Jakupec (Autor*in), Bernhard Keppler (Autor*in), Martina Marchetti-Deschmann (Autor*in), Frank Vanhaecke (Autor*in), Gunda Köllensperger (Autor*in)
14 Aug 2017

Aktivität: VorträgeVortragScience to Science

High resolution LA-ICP-MS imaging in three dimensional tumor spheroids

Sarah Theiner (Vortragende*r), S. Van Malderen (Autor*in), T. Van Acker (Autor*in), Anton Legin (Autor*in), Michael Jakupec (Autor*in), Bernhard Keppler (Autor*in), Frank Vanhaecke (Autor*in), Gunda Köllensperger (Autor*in)
19 Feb 2017

Aktivität: VorträgeVortragScience to Science

It is metallomics, isn't it?

Gunda Köllensperger (Keynote speaker), Luis Galvez Montano (Autor*in), Sarah Theiner (Autor*in), Michaela Schwaiger (Autor*in), Stephan Hann (Autor*in)
19 Feb 2017

Institut für Analytische Chemie